Καλλιέργεια μήλων: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να φυτέψετε

Καλλιέργεια μήλων: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να φυτέψετε, να μεγαλώσετε και να μαζέψετε μόνοι σας, κορυφαίες συμβουλές για αρχάριους

Η καλλιέργεια μήλων είναι ένα διασκεδαστικό και ικανοποιητικό χόμπι. Δεν απαιτεί πολύ χώρο και μπορείτε να τα καλλιεργήσετε οπουδήποτε στη χώρα.

Τα μήλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε βιταμίνες A, C και E. Περιέχουν επίσης αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Εισαγωγή

Τα μήλα είναι το πιο δημοφιλές φρούτο στον κόσμο. Έρχονται σε πολλά διαφορετικά χρώματα, σχήματα και μεγέθη. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμινών και μετάλλων που μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Τα μήλα φυτρώνουν σε μηλιές, που υπάρχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια. Υπάρχουν περίπου 7.500 ποικιλίες μήλων παγκοσμίως!

Πώς να επιλέξετε το σωστό δέντρο για τον κήπο σας

Τα δέντρα αποτελούν σημαντικό μέρος του οικοσυστήματος μας. Μας παρέχουν οξυγόνο, σκιά και πολλά άλλα. Μας παρέχουν επίσης φρούτα και λαχανικά που χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε.

Η επιλογή του σωστού δέντρου για τον κήπο σας μπορεί να είναι δύσκολη επειδή υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τύποι δέντρων για να διαλέξετε. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το κλίμα στο οποίο ζείτε. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το δέντρο θα αναπτυχθεί καλά στην περιοχή σας. Μετά από αυτό, θέλετε να σκεφτείτε πόσο χώρο έχετε στην αυλή σας και τι είδους φρούτα ή λαχανικά θέλετε από το δέντρο.

Πώς να φυτέψετε μια μηλιά στο έδαφος

Η φύτευση μιας μηλιάς στο έδαφος δεν είναι τόσο δύσκολη όσο μπορεί να φαίνεται. Απλά πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα:

– Σκάψτε μια τρύπα στο έδαφος με βάση το μέγεθος του δέντρου σας. Βεβαιωθείτε ότι η τρύπα είναι αρκετά βαθιά ώστε το δέντρο σας να φυτευτεί με τη ρίζα του περίπου 2 πόδια κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.

– Γεμίστε την τρύπα σας με χώμα και ποτίστε την κάθε μέρα για τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να βεβαιωθείτε ότι έχει κατακαθίσει σωστά. Αυτό θα σας βοηθήσει επίσης να αποφύγετε τυχόν προβλήματα αποχέτευσης στο μέλλον.

– Τοποθετήστε το δέντρο σας στο νέο του σπίτι και γεμίστε τυχόν κενά γύρω του με χώμα, σάπια φύλλα ή πέτρες, ανάλογα με το τι προτιμάτε. Κρατήστε αυτή την περιοχή ποτισμένη για τουλάχιστον δύο εβδομάδες και μετά εσείς

Πώς να φροντίσετε μια μηλιά ή ένα δέντρο στο έδαφος

Το κλάδεμα είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να φροντίσετε μια μηλιά. Θα πρέπει να αφαιρέσετε κλαδιά που είναι νεκρά, νεκρά ή άρρωστα.

Για να φροντίσετε μια μηλιά στο έδαφος, θα πρέπει να την ποτίζετε κάθε μέρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και δύο φορές την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Οι μηλιές χρειάζονται πολλή προσοχή και φροντίδα εάν πρόκειται να παράγουν καρπούς. Αν δεν κλαδέψετε τη μηλιά σας, θα μεγαλώσει πάρα πολύ και θα βγάλει μικρά μήλα.

Συγκομιδή/Μαζεύοντας μήλα από το δικό σας δέντρο/κήπο και συνταγές!

Η συγκομιδή είναι ένας τρόπος για να συμμετέχουν οι άνθρωποι στη διαδικασία καλλιέργειας των δικών τους τροφών και να γίνουν πιο υγιείς. Αυτό γίνεται μαζεύοντας μήλα από το δικό σας δέντρο ή κήπο και φτιάχνοντας μια συνταγή!

Η συγκομιδή των μήλων είναι ένας εύκολος τρόπος για να αποκτήσετε υγιεινά, φρέσκα τρόφιμα που καλλιεργούνται τοπικά. Είναι επίσης μια ευκαιρία να περάσετε ποιοτικό χρόνο σε εξωτερικούς χώρους με την οικογένεια και τους φίλους ενώ μαζεύετε φρούτα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μαζέψετε μήλα, είτε μαζεύετε από το δέντρο σας είτε από το δέντρο του γείτονά σας. Η καλύτερη εποχή για να μαζέψετε μήλα ποικίλλει ανάλογα με την ποικιλία του μήλου που μαζεύετε, αλλά συνήθως συμβαίνει το φθινόπωρο όταν ο καιρός κρυώνει.