Ο οριστικός οδηγός για την καλλιέργεια καρπουζιών στον κήπο σας

Το καρπούζι είναι ένα φρούτο που καλλιεργείται σε πολλά μέρη του κόσμου. Είναι πολυετής καλλιέργεια, που σημαίνει ότι πρέπει να φυτεύεται κάθε χρόνο. . Το καρπούζι είναι ένα φρούτο που καλλιεργείται σε πολλά μέρη του κόσμου. Είναι πολυετής καλλιέργεια, που σημαίνει ότι πρέπει να φυτεύεται κάθε χρόνο.

Είναι καλύτερο να φυτέψετε καρπούζια σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος με επίπεδο pH 6,5-7,0 και άφθονο ηλιακό φως. Το έδαφος πρέπει να προετοιμαστεί με λίπασμα ή παλαιωμένη κοπριά πριν από τη φύτευση των σπόρων και οι σειρές πρέπει να απέχουν τουλάχιστον δύο πόδια μεταξύ τους για να προωθηθεί η κυκλοφορία του αέρα και να αποτραπεί η γρήγορη εξάπλωση της ασθένειας.

Τα φυτά καρπούζι χρειάζονται περίπου οκτώ ώρες ήλιο την ημέρα για βέλτιστη ανάπτυξη, οπότε όταν τα φυτεύετε σε εξωτερικούς χώρους βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος για να αναπτυχθούν!

Τι είναι το καρπούζι;

Το καρπούζι είναι ένα φρούτο που καλλιεργείται σε ζεστά κλίματα. Έχει γεύση σαν μείγμα νερού και μελιού, αλλά έχει μια ζουμερή υφή που είναι αναζωογονητική. . Η υφή είναι τραγανή, επομένως είναι ένα τέλειο σνακ για όσους αναζητούν κάτι να φάνε εν κινήσει. Μπορούν να βρεθούν στο κρύο τμήμα οποιουδήποτε σούπερ μάρκετ, αλλά τρώγονται καλύτερα το καλοκαίρι.

Το καρπούζι είναι ένα φρούτο που φύεται σε ζεστά κλίματα. Έχει γεύσεις νερού και μελιού, αλλά έχει και ζουμερή υφή που το κάνει δροσιστικό στο φαγητό. . Μια συνταγή για γλυκόξινη σούπα καρπουζιού περιλαμβάνει φρέσκο καρπούζι, μέλι, χυμό λάιμ, σάλτσα σόγιας και τζίντζερ.

Τύποι καρπουζιών

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι καρπουζιών, με σπόρους και χωρίς κουκούτσια. Και τα δύο είδη καλλιεργούνται με παρόμοιο τρόπο, αλλά υπάρχουν κάποιες διαφορές. στο πώς γεύονται και πώς μεγαλώνουν. Τα καρπούζια χωρίς κουκούτσια δεν είναι γενετικά τροποποιημένα ή υβριδισμένα, επομένως δεν υπάρχει ανάγκη για γονιμοποιητή για την ενθάρρυνση της επικονίασης. Αντίθετα, τα καρπούζια χωρίς κουκούτσι μπορούν να επικονιαστούν με το χέρι επειδή τα άνθη τους δεν έχουν κανένα είδος στίγματος (τα μέρη στα θηλυκά άνθη που αλληλεπιδρούν με τη γύρη) ή

Τα καρπούζια με σπόρους καλλιεργούνται από σπόρους που έχουν φυτευτεί στο έδαφος και χρειάζονται περισσότερο χώρο για να αναπτυχθούν από τα καρπούζια χωρίς κουκούτσια. Τα καρπούζια χωρίς κουκούτσι, από την άλλη, αρχίζουν να αναπτύσσονται από ένα φυτό που έχει τεθεί σε γλάστρα ή δοχείο. Χρειάζονται λιγότερο χώρο για να αναπτυχθούν και παράγουν καρπούς πολύ πιο γρήγορα από τα καρπούζια με σπόρους επειδή δεν χρειάζεται να περιμένουν να βλαστήσουν οι σπόροι πριν παράγουν καρπούς.

Συμβουλές και κόλπα καλλιέργειας καρπουζιού από τους ειδικούς

Τα καρπούζια είναι ένα από τα πιο δημοφιλή καλοκαιρινά φρούτα. Είναι ζουμερά, δροσιστικά και νόστιμα. Όμως, έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς να φυτέψετε ένα φυτό καρπούζι; Η καλλιέργεια ενός φυτού καρπουζιού μπορεί να σας προσφέρει τόνους φρούτων. Αποτελούν επίσης μια όμορφη και μοναδική προσθήκη στον κήπο σας. Βήματα για το πώς να φυτέψετε ένα φυτό καρπούζι: Επιλέξτε το είδος του εδάφους στον κήπο σας που θα είναι καλό για την καλλιέργεια φυτών όπως καρπούζια, λάχανο και ραπανάκια. Εάν έχετε πλούσιο έδαφος, αυτό είναι

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές και κόλπα για το πώς να καλλιεργήσετε καρπούζια με επιτυχία από ειδικούς. που το έχουν κάνει πριν.

-Το καρπούζι πρέπει να είναι θαμμένο στο έδαφος μέχρι το λαιμό του σε χαλαρό, υγρό χώμα. -Τα κλήματα πρέπει να τοποθετούνται γύρω από το λαιμό του πεπονιού και δεν πρέπει να αγγίζουν άλλα μέρη του φυτού.

-Όταν αναπτύσσονται βλαστοί, πρέπει να αφαιρούνται από το λαιμό του πεπονιού

Πρώτον, πρέπει να γνωρίζετε ότι τα καρπούζια καλλιεργούνται κυρίως σε ζεστά κλίματα. Πριν φυτέψετε λοιπόν το καρπούζι σας, βεβαιωθείτε ότι το κλίμα είναι κατάλληλο για αυτό. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι απαιτούν πολύ χώρο, επομένως βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος για αυτά στο έδαφος ή στο δοχείο όπου σκοπεύετε να τα φυτέψετε.