Πώς να καλλιεργήσετε αχλαδιές στην αυλή σας

Φύτευση Αχλαδιών

Η φύτευση αχλαδιών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να έχετε οπωροφόρα δέντρα στην αυλή σας. Οι αχλαδιές είναι εύκολο να αναπτυχθούν και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη οπωροφόρων δέντρων.

Συνιστούμε να φυτέψετε αχλάδια το φθινόπωρο γιατί χρειάζονται χρόνο για να ριζώσουν πριν τον χειμώνα. Μπορείτε να τα φυτέψετε οποιαδήποτε στιγμή από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο, αλλά συνιστούμε να περιμένετε μέχρι τον Οκτώβριο για καλύτερα αποτελέσματα.

Την άνοιξη, θα πρέπει να λιπάνετε την αχλαδιά σας με φυσικό λίπασμα ή τσάι κομπόστ πριν την ποτίσετε.

Πώς να φροντίσετε τις αχλαδιές

Τα αχλάδια είναι ένα νόστιμο φρούτο που αναπτύσσεται καλά σε διαφορετικά κλίματα. Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και είναι εύκολο να τα φροντίσετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να φροντίζετε τα αχλάδια.

-Βρείτε μια τοποθεσία στην αυλή σας που να ηλιάζεται και να μην φυσάει πολύ. Η τοποθεσία θα πρέπει να είναι κοντά στο έδαφος και όχι πολύ μακριά από το σπίτι για ευκολία.

-Επιλέξτε ένα σημείο με πλούσιο χώμα που είναι απαλλαγμένο από πέτρες, ραβδιά ή άλλα αντικείμενα που μπορεί να βλάψουν τις ρίζες της αχλαδιάς σας όταν αρχίσει να αναπτύσσεται.

– Σκάψτε το χώμα περίπου δύο μέτρα βάθος και ανακατέψτε με λίπασμα ή τύρφη για να το κάνετε πιο γόνιμο και στη συνέχεια το τσουγκρώστε το λείο με μια τσουγκράνα κήπου.

-Φυτέψτε την αχλαδιά σας σε βάθος τουλάχιστον 18 ιντσών

Παράσιτα που απειλούν την υγεία της μηλιάς και της αχλαδιάς

Τα παράσιτα αποτελούν σοβαρή απειλή για την υγεία των μηλιών και αχλαδιών. Τα παράσιτα μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στον καρπό, το δέντρο και τις ρίζες. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη παρασίτων που μπορούν να προκαλέσουν αυτή τη ζημιά. Μερικά από αυτά τα παράσιτα περιλαμβάνουν: αφίδες, φυλλοβόλα, σκώρους, κόκκινα ακάρεα αράχνης και τρύπες. Η πιο κοινή μορφή καταπολέμησης παρασίτων για τις μηλιές και τις αχλαδιές είναι τα εντομοκτόνα. Αυτά τα εντομοκτόνα ψεκάζονται στο δέντρο για να σκοτώσουν τυχόν έντομα που μπορεί να υπάρχουν πάνω του.

Τα παράσιτα συνήθως σκοτώνονται από το εντομοκτόνο καθώς επικαλύπτεται και εισέρχεται στο σώμα τους. Εντομοκτόνα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν εάν ένα παράσιτο έχει ήδη αναπτυχθεί στον καρπό. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι εντομοκτόνων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό. Υπάρχουν μερικοί φυσικοί τρόποι για τον έλεγχο των παρασίτων για τα μήλα και τα αχλάδια. Αυτά περιλαμβάνουν τη φύτευση δέντρων σε τοποθεσίες που έχουν λιγότερα

Οι διαφορετικοί τύποι αχλαδιών που αναπτύσσονται στις Ηνωμένες Πολιτείες

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι αχλαδιών που φύονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτά περιλαμβάνουν το ευρωπαϊκό αχλάδι, το ασιατικό αχλάδι και το αχλάδι Bartlett. Το ευρωπαϊκό αχλάδι χρησιμοποιείται πιο συχνά για κονσερβοποίηση και μαγείρεμα επειδή είναι πιο σφιχτό και έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Το αχλάδι Bartlett χρησιμοποιείται πιο συχνά για κατανάλωση φρέσκου, επειδή έχει πιο απαλή υφή από άλλα είδη αχλαδιών.

Το ασιατικό αχλάδι δεν είναι τόσο διαδεδομένο στην Αμερική όσο οι ευρωπαϊκές ποικιλίες ή οι ποικιλίες Bartlett, αλλά εξακολουθούν να είναι ευρέως διαθέσιμα σε ορισμένα καταστήματα. Έχει πιο λεπτή γεύση από άλλα είδη αχλαδιών και επίσης έχει λιγότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη από την ευρωπαϊκή ποικιλία. Το αχλάδι Bartlett είναι η πιο δημοφιλής ποικιλία αχλαδιών στην Αμερική και το ασιατικό αχλάδι είναι ελαφρώς λιγότερο κοινό. Υπάρχουν δύο είδη αχλαδιών: τα αχλάδια «Bartlett» και τα «ασιατικά».