Οι σπόροι ροδιού είναι αυτογονιμοποιούμενοι, εξασφαλίζοντας ότι τα φυτά σας θα δώσουν τους καρπούς τους χωρίς ιδιαίτερη παρέμβαση από εσάς. Εφόσον τρεις ή τέσσερις από τους σπόρους ροδιού υάκινθου βλαστήσουν και παράγουν τις δικές τους ρίζες, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να αναθρέψετε μερικά νέα δέντρα. Για να ξεκινήσετε, θα πρέπει να επιλέξετε μια θέση για το νέο σας δέντρο ροδιάς που έχει πλήρη ηλιοφάνεια και καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Καθώς το δέντρο σας θα ωριμάζει, θα γίνει μεγαλύτερο, αλλά προς το παρόν συνιστούμε να το φυτέψετε σε ένα δοχείο διαμέτρου περίπου 12 ιντσών. Το πρόσθετο πλεονέκτημα της καλλιέργειας ροδιάς σε δοχείο είναι ότι μπορείτε εύκολα να το μετακινείτε ώστε να ακολουθεί την πορεία του ήλιου- αυτό βοηθά στη βελτίωση και τη διατήρηση της βέλτιστης έκθεσης στον ήλιο και συνεπώς στους ρυθμούς ανάπτυξης του φυτού σας. Τώρα ας δούμε πώς να καλλιεργήσετε αυτό το καταπληκτικό φρούτο.

Και με αυτό, έχετε μάθει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την καλλιέργεια ροδιού. Τώρα είστε έτοιμοι να φυτέψετε το δέντρο σας. Φυτέψτε το σε ένα ζεστό κλίμα και παρακολουθήστε το (κυριολεκτικά) για να δείτε αν μεγαλώνει. Με τον καιρό, το ρόδι σας θα γίνει ένα όμορφο οπωροφόρο δέντρο γεμάτο με ζωηρά κόκκινα κουκούτσια. Απλά θυμηθείτε να το ποτίζετε περιστασιακά, να κλαδεύετε τα ξερά μέρη και να διατηρείτε τη γενική του υγεία. Δεν θα το μετανιώσετε!

Η καλλιέργεια ροδιών στην αυλή σας είναι σίγουρα μια διασκεδαστική και συναρπαστική ασχολία. Διατηρήστε αυτό το φυτό ευτυχισμένο και υγιές και μπορείτε να περιμένετε επίσης υγιή, παραγωγικά φυτά.

Η καλλιέργεια ροδιού γίνεται εύκολη εδώ με μερικές εξαιρετικές πληροφορίες. Ο συγγραφέας όχι μόνο καλύπτει μια σειρά από διαφορετικά θέματα, αλλά τα αναλύει με τρόπο που να έχει νόημα για τον αναγνώστη να τα ακολουθήσει.Κοιτάζοντας τι λέγεται, φαίνεται σαν αυτό το άρθρο να προορίζεται για όσους δεν έχουν ιδέα πώς να καλλιεργήσουν ρόδια. Είναι βασικό, ευανάγνωστο και καλύπτει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Αν αγαπάτε τη γεύση του ροδιού, θα χαρείτε να μάθετε ότι μπορείτε να καλλιεργήσετε το δικό σας στο σπίτι. Χρειάζεστε ένα ηλιόλουστο σημείο στον κήπο σας και έναν μεγάλο κουβά ή βαρέλι για να φυτέψετε το ρόδι σας. Το έδαφος πρέπει να είναι γόνιμο και καλά στραγγιζόμενο. Προσθέστε λίγο κομπόστ ή κοπριά για επιπλέον θρεπτικά συστατικά.

Καλλιεργώ ρόδι εδώ και πολλά χρόνια και εξακολουθώ να καταφέρνω να κρατώ τους καρπούς μακριά από το έδαφος χρησιμοποιώντας πέργκολα.

Η καλλιέργεια ροδιών είναι μια διαδικασία έντασης εργασίας. Χρειάζονται περίπου επτά έως 10 χρόνια για να αναπτυχθούν από τον σπόρο μέχρι τη συγκομιδή, αλλά όταν συγκομίζετε τους καρπούς μιας ροδιάς, λαμβάνετε έναν εντυπωσιακό καρπό με μεγάλη αξία. Μπορείτε να καταψύξετε τους κατακόκκινους σπόρους και τους πολτούς, μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε σε οποιεσδήποτε συνταγές που απαιτούν ρόδι, ή μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε φρέσκους αναμειγνύοντας τα δύο. Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές για το πώς να φυτέψετε και να καλλιεργήσετε τα δικά σας δέντρα ροδιού.

Εάν έχετε πρόβλημα να βρείτε σπόρους, επικοινωνήστε με ένα τοπικό πανεπιστήμιο μέσω της Υπηρεσίας Συνεργατικής Επέκτασης. Μπορείτε επίσης να μάθετε ποιες ποικιλίες αποδίδουν καλά στην περιοχή σας. Για παράδειγμα, αν ζείτε σε ένα κλίμα που είναι πολύ ζεστό, τα φυτά ροδιού μπορεί να μην αναπτυχθούν. Ελέγξτε το τοπικό φυτώριο για να δείτε ποιες ποικιλίες είναι διαθέσιμες και βρείτε μία που μπορεί να είναι κατάλληλο φυτό για την περιοχή σας.

Αν ψάχνετε για ένα περιστασιακό οπωροφόρο δέντρο που μπορεί να τα πάει καλά ανατολικά του Μισισιπή, το ρόδι είναι μια εξαιρετική επιλογή. Υπάρχουν πολύ λίγα παράσιτα ή ασθένειες που ενοχλούν αυτό το ανθεκτικό δέντρο και αναπτύσσονται σε οποιοδήποτε έδαφος.

Το ρόδι είναι ένας καρποφόρος θάμνος ή μικρό δέντρο. Με πυκνά κλαδιά και πορφυρό, καφέ φλοιό, η πυκνή κόμη της στεφανώνεται με σφαιρικά τσαμπιά χρυσών καρπών. Όλα τα ρόδια έχουν κόκκινους σπόρους, αλλά το χρώμα της σάρκας ποικίλλει από λευκό έως σκούρο κόκκινο ή μοβ, ανάλογα με την ποικιλία. Οι ζουμεροί καρποί που συναντάμε συνήθως στην αγορά έχουν ονομαστεί “γλυκά ρόδια” επειδή είναι γλυκά αλλά και ξινά. Ο κίτρινος-πορτοκαλί καρπός που συνήθως βλέπουμε στα καταστήματα απολαμβάνει δημοτικότητα ως καλλωπιστικό εδώ και αιώνες και καλλιεργείται στους κήπους του Παλαιού Κόσμου εδώ και τουλάχιστον 3.000 χρόνια.